Search results
Op Prinsjesdag vertrekt de Koninklijke stoet van het paleis en vindt na het uitspreken van de Troonrede op het balkon de zogenoemde balkonscene plaats. Het paleis is gevestigd aan het Noordeinde in Den Haag.
- Geloofsbrieven
Kort na hun aankomst in Nederland ontvangt de Koning de...
- Prinsjesdag
Prinsjesdag markeert de start van het nieuwe parlementaire...
- Dienst Van Het Koninklijk Huis
De Dienst van het Koninklijk Huis (DKH) ondersteunt de...
- Documenten
De toespraak is uitgesproken in het Engels. Toespraak |...
- Geloofsbrieven
Paleis Noordeinde is een koninklijk paleis in de Nederlandse stad Den Haag, gelegen aan het Noordeinde. Het is het werkpaleis van koning Willem-Alexander. Het complex is eigendom van de Staat der Nederlanden. Het Rijk is verantwoordelijk voor de bouwkundige staat en inrichting.
Paleis Noordeinde, met zijn sierlijk aangelegde tuin, is gelegen aan het Noordeinde, één van de meest elegante winkelstraten van Den Haag. Paleis Noordeinde is het middelpunt geweest van belangrijke gebeurtenissen in het leven van de koninklijke familie.
Aug 10, 2024 · Eens per jaar wordt Paleis Noordeinde opengesteld voor het publiek. In de zomer is het werkpaleis van koning Willem-Alexander en koningin Máxima een paar weken te bezichtigen. De redactie van MAX Vandaag is nieuwsgierig en neemt een kijkje. 43.000 bezoekers in 2024 in Paleis Noordeinde. De openstelling van Paleis Noordeinde in de zomer wordt ...
In het hartje van historisch Den Haag ligt het koninklijkste winkelgebied van Nederland: Het Noordeinde. Gelegen rondom het werkpaleis van de koning, kenmerkt Het Noordeinde zich door de talloze kunstgaleries, flagship stores en unieke boetieks.
Paleis Noordeinde en het bij het paleiscomplex behorende Koninklijk Staldepartement zijn in de zomer een aantal dagen per jaar te bezichtigen door publiek. Het Koninklijk Paleis Amsterdam is het grootste deel van het jaar geopend voor publiek.
Paleis Noordeinde in Den Haag is vaak op woensdagochtend het decor van een kleine koninklijke ceremonie, het aanbieden van de zogenaamde geloofsbrieven door nieuwe ambassadeurs. Koning Willem-Alexander ontvangt hen daarbij kort na hun aankomst in Nederland.